Dryckesspel



Finns det någon bättre början på en fest än att starta med ett dryckes spel?
Det skapar både stämning och är riktigt roligt!


Här är ett exempel på ett dryckesspel som man spelar med en kortlek:
Till det här spelet ska man helst dricka öl, cider, vin eller endast en svag drink.
Inget för starkt! Då blir man så full *blink*

Börja med att lägga ut alla korten på bordet upp och nervända. Sedan så tar varje spelare i tur och ordning upp varsitt kort genom spelets gång. Spelet slutar när korten är slut! Väldigt enkelt.

Kortens betydelse:

   
=
Alla röda kort 2-9 innebär att du får dela ut så många klunkar som kortet visar. Visar det till exempel 3 får du dela ut 3 klunkar. Du får välja att dela ut klunkarna till samma person eller splitta på dom och ge t ex. 1 klunk till en person och 2 till en annan. Personerna är valfria, dom väljer du. (Du får inte dela ut fler än 5 klunkar till samma person..!)

   
= Alla svarta kort 2-9 innebär att du själv dricker så många klunkar som kortet visar. Precis som ovan fast att du själv dricker dem. Får du ett kort som visar över 5,
så är det fortfarande endast 5 klunkar och inte mer.

  
= Alla ess (oavsett färg) är toa eller rökkort. Detta betyder att alla spelare får gå på toaletten eller gå och röka när du väljer att använda detta kort. De som väljer att röka, får inte gå på toa. Och de som väljer att gå på toa får inte röka. Endast en utav sakerna som gäller per person. Det får sparas och behöver inte användas direkt. Du får däremot bara använda kortet vid din tur och då tar du inte upp något. Kortet får dock inte överlåtas!

  
= Alla knektar (oavsett färg) är vattenfallskort. Vattenfall innebär att den deltagare som får upp kortet börjar att klunka, direkt när den har börjat så fortsätter nästa till vänster att klunka, och sedan nästa och nästa. Man får inte sluta klunka förens deltagaren före har slutat med att dricka.
Detta är verkligen jobbigt så jag tipsar att ta små klunkar..!!


= Alla svarta kungar innebär att en deltagare (du väljer vilken) får bestämma en sak som du ska göra. Men håll er inom huset iallafall, he-he.


= Alla röda kungar innebär att du få be en deltagare (du väljer vilken) att göra någonting!


= Alla svarta damer innebär att en deltagare (du väljer vilken) får fråga dig en valfri fråga om precis vad som helst och du måste tala sanning!


= Alla röda damer innebär att du får fråga en deltagare (du väljer vilken) en valfri fråga som han/hon måste svara helt ärligt på. Precis som ovanstående fast att du frågar.


= Alla svarta tior innebär att en deltagare (du väljer vilken) ska be dig att sjunga en refräng. Den personen bestämmer vilken låt, det måste dock vara en låt som du kan!


= Alla röda tior innebär att du får be en deltagare (du väljer vilken) att sjunge en refräng. Kom ihåg att även här så måste det vara en låt som den deltagare känner till,
så kom överens lite!

Skulle det vara så att någon av deltagarna inte vill utföra det den ska göra, inte svarar på frågan, slutar för tidigt i vattenfallet eller inte sjunger en refräng så får den självklart ett "straff". Ingen kommer lindrigt undan ;) Straffet är att dricka 6st klunkar..!

Sådärja. Lycka till..!!! =D
Och ha lika roligt som vi brukar ha, om ni lyckas. Hehehe..


Postat av: Kristofer

Här finns en sida med massa sådant:



http://dryckesspel.se/

2010-01-11 @ 11:12:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0