Möte + soc = lägenhet

Blev inte att färga håret och klippa mig idag, blir imorrn ist!

Btw..
 Mötet jag hade idag var på soc ang. lägenhet. Så då vet ni det! Nej, jag är inte rik och har inte råd att betala själv och det funkar inte riktigt hemma för mig, mer än så tänker jag inte skriva här. Då har vi den frågan halvt besvarad också. Det gick jättebra också, bättre än jag trodde. Så dom ska betala en lägenhet åt mig, perfa! Blir ju förstås en begränsad summa, men jag är nog glad att dom ens ville ge mig försörsörjningsstöd :) Som det nu så fint heter.. Soc-cash kallar jag det! Haha nej, skojja..

Menmen! Har kollat lite redan idag och nästa vecka ska jag och mamma förmodligen kolla på en lägenhet i stan, vid biblioteket. Så får väll se vars och när jag hittar något dugbart krypin!

Vars vet jag inte riktigt heller, men det lutar åt stan. Ställen jag dock uteslutit stenhårt är: Bergsviken/hortlax, djupviken, degeränget och munksund. <- Nejtack :D








NY MSN/MAIL!

Min andra blev spärrade hela tiden pga nå skräppostskit.. Så blev jobbigt att återställa hela tiden, ibland funkade det inte, och så kostade det ibland osv. Så jag gjorde det enkelt och skapade en ny mail, wiho! För typ tusonde gången i mitt liv... Menmen!

[email protected] ,så ni kan ju adda msn :D

Och för er som undrar.. Tmlf står för "Tina Marita Lisbeth Forsberg", dvs mitt fullständiga namn, haha!


Gissa om jag längtar!..

..Till studenten! Har besällt studentmössa nu. Då känner man verkligen hur fort tiden egentligen går och hur dagen med stort D närmar sig med stormsteg. Hur slutet på min gymnasietid kommer fortare! Och inte gråter jag för det. Inte det minsta. Tvärtom. Hurrar inombords!

Att jag ens skulle ta studenten trodde jag inte. Inte efter det att jag hoppade av Handels i 1:an.. Då var det inte meningen att jag skulle fortsätta skola nå mer. Men sen blev det ju som sagt BF ändå. Sjukt glad är jag över det! Har dock hunnit känna många gånger att jag varit enormt nära på att hoppa av.. Men som tur är så har jag lyckats hålla ut trots mycket motgångar som "förstört" min skoltid. Nåja, nu känner jag iallafall att jag verkligen kommer klara det. Känns toppen! :D

Fast.. Jag kommer förstås sakna skolan! Ganska mycket, tror jag. Men äh, jag överlever nog galant utan, hehe.. Och självklart kommer det kännas BRA ;)



Hade först tänkt printa och visa hur den kommer se ut, men jag väntar med att visa tills den kommer eller något sånt istället! Så det såå.


Min vecka! (Oslipad)


Den blir säkert ändringar eller nåt innan helgen. Haha och mer planerat ;)


Hittade en gammal favoritlåt!


Känns som tusen år sen jag satt och nötte den här..! Minns inte riktigt när det var men.. Längesen!
Hahah, kan den fortfarande utan till iaf.. Så bra låt! :') ♥


Skumt

Sitter och lyssnar på Coheed and Cambria, azm. Har dock lite problem med att förstå hur rösten går ihop med denna kropp:

 

Jag menar..


Eller hur? Ser lite skumt ut? ;)


Klicka här!


Om ni är söta..



 Så fleeer hjälp mig nu → hääära! Så jag får bli av med det gröna, skabbiga ännu snabbare :) Och med hopp i dom orden skrivna tar jag god natt, måndag imorgon. Kämpa, kämpa..


Dag 01 - Presentera mig själv

http://tinfor.blogg.se/2010/november/lista.html

Som alla vet heter jag Tina Forsberg, född 12 december år 1991. Går sista året på Strömbacka skolan, barn- och fritidsprogrammet. Varför jag gått ett extra år är också ganska välkänt. Jag gick handels första året på backa fram tills påsklovet då jag hoppade av eftersom att jag var väldigt skoltrött och hade ingen motivation alls. Sen var det egentligen inte meningen att jag skulle gå mer skola, men så blev det! Tur det.

Jag bor på två ställen. I Öjebyn och i Sjulsmark. Just nu bor jag i Sjulsmark sen lite över 2 månder tillbaka av lite olika skäl.

Jag har en risig-mörkblond/ljusbrun hårfärg i mitt korta och tråkiga hår. Jag är 158cm "lång". Som person är jag väldigt ärlig, öppen, social, trevlig när jag vill och mot dom jag vill, snäll mot folk jag bryr mig om och som är snälla mot mig, tycker om att leva impulsivt men ibland känns det bra med planering också! Förr var jag väldigt arg och sur av mig, hade lätt att bli arg - riktigt arg. Och överreagerade för det mesta på nästan allt. Men nu har jag börjat känna mig själv mycket bättre att jag kan hantera det där, så nu är jag ganska sällan arg utan anledning. Smågrinig är väll alla ibland förstås! Men oftast tror jag att jag är glad eller neutral.

På helgerna gillar jag väll mest att umgås med mina vänner och festa. Har inga speciella intressen eller så. Blabla, är en ganska vanlig människa.
Inga dolda talanger finns det heller.

Ja, inte vet jag vad man mer ska säga? Det här sög ju med själv-presentation! Haha, lol känns som ett skolarbete!! :(
Nä fy, hoppas det blir roligare saker på listan!


Risigt.


Lista

Typ alla andra håller på med den här listan, så då gör jag också det tänkte jag :D Iallafall det jag kan/vill skriva om! Får väll se hur det går då. BÖRJAR IDAG!

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Orkar inte, det där sög :)


Jag har varit snäll..

HEJ TOMTEN!


Självklart inte just det på bilden, men dom sakerna! + massa småsaker..
Smink, parfym, skor, jacka, kläder, väska, blablablaaa. Inget spec egentligen?


HJÄLP!

Nu är det äntligen snart dags för hårfärgning! Åh, älskar att färga håret :D Och nu har jag inte färgat det på ganska länge. Sist var när jag färgade från blont → brunt. Vilket är snart 3 månader sen. I början var jag ju nöjd och gillade färgen, men den har ju bleknat totalt nu. Nä usch och fy så slitet, dött och tråkigt det ser ut nu! Jävlat dags för uppfräschning!

Men.. Som vanligt har jag beslutsångest och vet inte vilken färg???! Vet bara att jag ska köpa en sådanhär dubbelförpackning med både färg + slingor, det brukar bli bra! :)





Och ni dör ju inte för att ni råkar skriva en siffra och hjälpa mig ;) Tack på förhand!
Och om någon råkar ha nåt annat trevligt tips på färg så tackar jag och tar emot förståås.


Första advent


Så söt lillasyster

Naaw, nog är Jessica söt nog! Kolla vad hon kom med när vi såg Harry Potter:


INTE OK bild.. Men det är iaf grädde blandat med jordgubbar toppat med mandariner och jordgubbar!
Så fint :D


Repris på förra lördagen

Förra lördagen såg jag ju "Harry Potter och de vises sten" dvs första HP filmen. Nu är det tydligen andra filmen "Harry Potter och hemligheternas kammare" på 5:an, så blir väll att se den.. Sen "så mycket bättre" - precis som förra lördagen! Åh, vad jag är laaaat som aldrig orkar göra någonting roligt om helgerna längre!! :( MÅSTE SKÄRPA MIG!




Luleååå

Idag har jag varit en sväng till Luleå med pappa och Jessica! Jessica skulle ha nå nya täckisar och skor så då följde jag med. Fick mig ett par nya idrottsskor och en mössa :) Sen åt vi även hamburgare, inte dumt det inte.


Jessica är gode lejd ;)


Tog barnbox, heheh. Dock var min leksak, gummibollen trasig, så det for vatten överallt, lol..




Så retarderade.


God fredags natt..!

Nu ska jag lägga mig och se "blue water high", dvs en lite halv-töntig serie som min lillasyster fick när hon sålde jultidningar och så råkade jag kolla några avsnitt med henne och blev intresserad, gode så like aaaaaaalways, när jag hittar nåt varelse det gäller serier, TV-spel, data-spel, böcker, pyssel eller någonting helt annat! Fastnar lätt i saker, dock bara ett kort tag, haha :D


Handlar om några som blir antagna och börjar en surfingskola.. Cooooooolt va? ;)


Next: muskulös einstein-woman!

Åh. Idol ikväll var typ en besvikelse, inget sådär "WOW" från Jay.. :( Men ah, får invänta nästa fredag! Vet ju såklart att han kommer bli kvar, hehehe. Bästa

Från ingenting vidare till ingenting, funderar typ på att lägga mig och klockan är ca 21:30 och det är fredag. Nayz ens. Men är heeelt slut. Med en enorm träningsvärk från gårdagens pump hade jag imorse ett tungt jävla 2-timmars pass boxning som inte gjorde värken lindrigare. Sen i eftermiddags ett timmespass spinning och sen en timmes "avslappningsyoga". Snacka slut kropp man har efter den träningen på en RIKTIGT otränad kropp.. Men en sak, det var nästan lite sådära kul att få slita, kämpa, envisas och ta i med kroppen måste jag erkänna! ;)

Och för den som råkas undra, provet om sjukdomarna gick jättebra, kan jag nästan säkert säga. Kände mig iaf säker och svarade på allt och lite därtill, så det var lyckat trots att jag glömde plugga sista dagen! Perfa. Nu flytar det på medströms alltså.


MITT MÅL ÄR ATT FÅ DETTA PAKET SOM ÄR MIN DRÖMKROPP!


Train your brain.
Självklart har jag ett mål som smart också. Stor hjärna -> here I come!


Torsdag

Idag hade jag första passet av "motion till musik", vi hade pump, så är gode så trött i kroppen! Haha, hur fan ska jag orka idrott imorgon på morgonen med förmodligen en stor träningsvärk PLUS ett eftermiddagspass med spinning och avslappningsyoga efter det? Ja, lär ju vara död imorgon när jag kommer hem. Så det blir nog bara hemmakväll. Eller nej, fan justja. Vi, familjen, ska ju bort och äta imorgon! Men efter det blir det nog en trött Tina som ligger i soffan framför TV:n heeeela kvällen.

Lördag vet jag inte alls vad jag ska hitta på? Får väll se om jag orkar göra något eller ifall jag tar det lugnt bara.. Söndag har jag plugg inplanerat lite smått. Jahaja, ännu en lugn helg då.

Btw.. Jag har varit nykter en månad. Ja, en månad utan fest! Inte så att jag planerat det. Har bara blivit så eftersom att jag varken haft ork eller lust till fest alls. Nåja, kanske nästa helg blir det en liten utgång faktiskt :) Men det återstår ju att se hur det blir med den saken, hehe..

Imorgon har jag för övrigt prov om 8 olika sjukdomar.. Allergi, alzheimer, stroke, hjärtattack, alkoholism, ätstörning, cancer och hörselskada! Wish me good luck.. Nejmen, jag kunde faktiskt allting igår. Idag hade jag dock oturen att glömma att grejjer på skolan, hur nu det gick till? Jag som brukar ha hem allt. Jaja, kommer nog säkert gå bra tror jag ändå! :D

Nu fick ni lite "just-nu" update. Tråkigt, jag vet! Och nu ska jag se avsnittet av Pensionärsjävlar som var i måndags som jag missade eftersom att jag sov!


Tell us something new

Har blivit värdelös på att blogga! Men ikväll ska jag plugga sen se TV och efter det sova. Blir inte så mycket dator när man är hemma "sent", käkar, pluggar sen lägger jag mig för att orka upp tidigt nästa dag. Men det blir bättre, jag lovar! ;)

Och inom en snart framtid kommer bloggningen blir mycket bättre, roligare, både för er och mig. Sen så kommer det bli mycket mer händelserikare dagar - både hoppas och nästan garanterar jag. Åh, längtar efter att få saker att blogga om igen, bloggnörd som jag är, heheheh.. Så hold on :)


För hur kul är det att jag jämt ska skriva:

"Tja, idag har jag städat, tvättat, löst korsord, följt diverse serier som jag följer, spelat spel med lillasyster etc, för att ha något att pyssla med tills den löjligt tidiga tiden jag går och lägger mig, så jag hinner sova ca 8 timmar som jag börjat med för att bli piggare. Sen har jag stigit upp pensionärstid så jag ska hinna se TV för att "vakna till liv", äta frukost dvs koka gröt, oftast, annars fil med havregryn och förstås för att hinna dricka kaffe "i lugn och ro". Sen fixar jag i ordning allt som ska kommas ihåg till morgonen därpå redan kvällen innan, så jag ska slippa stressa.

På helgerna är jag oftast hemma fredagar och tar det lugnt, eftersom att jag är så trött efter skolveckan där jag försökt anstränga mig åsminstonde i normal grad med skolan. Sen lördagar, om jag orkar, kan jag hitta på något en stund med mina kompisar. Annars är jag bara hemma då med. Sen söndagar gör jag ingenting annat än att vila inför en ny skolvecka. Dessutom springer jag på möten lite då och då, som jag inte nämner i bloggen, för ni får ändå inte veta vad det är för möten, än på ett tag. Men sen såsmåning om får ni säkerligen veta av mig"

Haha, kul ens? Nja, inte mäktigt mycket..

Tror det blir "ZzZzZz... Berätta något nytt" ganska mycket då :D



Tråkig update

Har egentligen inte alls mycket att skriva om dagen, varit en helt vanlig skolmåndag som gått bra! Känns dom en aning skumt att vara på skolan en måndag, när man varit van praktik då. Hehe, men det är helt OK ändå.. ÄN SÅ LÄNGE! Förhoppningsvis blir det inte SÅ farlig termin :)

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, kolla halv åtta, är ju från Piteå i veckan. Inte att missas! Sen blir det väll bara lite diverse TV-program och kanske lite plugg också. Får se hur jag orkar ikväll.. Men kommer förmodligen inte ha så speciellt mycket att blogga om, då jag mest troligt inte kommer orka sitta så mycket vid datorn och det lär ju inte hända nåt heller, haha.


Ett litet svar

Tänkte bara tacka så mycket förstås! Det värmer alltid med fina kommentarer och känns alltid bra att man iaf inte är helt ensam om sina åsikter :) Puss på er.


Seg - segare - blogg.se

Orka att bloggen laggar, försöker lägga upp en ny header! Men det går inte. Och det går typ inte att läsa någon blogg heller? Åh, blogg.se make me crazy sometimes!

Update 22:18: Har ju segat hela dagen!! Så har inte gått att blogga ;( Nu fick jag iaf in bilden, men blev inte alls bra såg jag, dessutom är det ännu en gammal bild, har fortfarande inte nya, så det är bara en "tillsvidare".. Nu ska jag lägga mig och fortsätta kolla Beck, sen sova! Upp tidigt imorrn.. Ska med 07:15-bussen till skolan.. Sen slutar jag 16:20, gaah. Är alltså hemma 17:30, k u l e n s. Nåja, får härda ut den brutalt långa morgondagen. God natt :)

 Beck-filmer är awesome! 


"Så mycket bättre"

Petter var himla bra igår när han tolkade Christer Sandelins "hjärtats ensamma slag" :)



Så mycket bättre TV4 lördagar kl. 20:00!


Dagens val påverkar morgondagen

Skrev just följande sms till en person:

Det gör du också en dag när du märker att det finns ett liv i framtiden. Framtiden börjar nu! Dina val i nutiden påverkar din framtid. Ja, du tänker att jag är moralkärring som leker duktig och är tråkig som säger så. Men en dag kommer du förstå precis vad jag snackar om. Och förhoppningsvis förstå hur sant det är och kanske tycka jag har lite rätt och tycka det ligger något i det. Det får vi ju se en dag :)

Varför väljer jag att skriva så? Inte för att jävlas. Inte för att leka duktig. Inte för att moralpredika på det sättet. Jag gör det i hopp om att få en människa att förstå. Dock vet jag ju redan innan att det är omöjligt i det lägen den personen befinner sig i att förstå, ta in och bry sig. Men som jag skrev, en dag, kommer förhoppningsvis den människan att bry sig, förstå och ta in. Känns iallafall bra för mig att ha sagt det, trots att jag vet att personen tänker "Men gud vad hon tjatar, vad jobbig hon är. Vad vill hon? leka duktig? Tror hon jag bryr mig? Jag lever för dagen, jag har ju bara skoj!" etc. 

Varför jag väljer att skriva så är ganska solklart. För att jag bryr mig och vill verkligen leverera det.

Ingen gillar att se sina vänner försvinna. Man känner sig så maktlös när dom har gjort sina val. Man kan inte göra något annat än att stå och se på. Fan, vad jag hatar att vara så jävla maktlös..


Det tar i hjärtat. Att veta att hade jag varit samma person som jag är idag, förr, hade jag säkert haft betydligt större chanser att påverka och på så sätt haft lite mer "makt".. Inte makt att bestämma. Men makt att påverka. Makt att kanske få mina åsikter lite mer hörda. Min röst hade hörts i grammofon och varit oundviklig då, mendas den nu endast hörs i form av små viskningar som lätt går att ignorera.

Ja, alltså. Tror att det bara kan vara den personen detta gäller som förstår. Och om du råkar läsa detta - jag hoppas på att du får samma hopp som jag fått. Samma möjligheter! :D

At least: Du vet ju vars jag finns. Du vet att jag ställer upp. Glöm inte bort det hur lång tid det än går. Om vi än så tappar kontakt, kommer jag stå kvar vid det jag sagt ;)

P.S. Satans vad djupt detta lät? Hm. Haha, shit pommes. Tur jag är mycket stabilare i mig själv Nu. Annars hade jag inte kunnat stå för att jag ställer upp. Det klarar man inte om man själv inte mår bra och är trygg i sig själv. Önskar alla med ostabilt mående eller liv i helhet samma chans som den jag fått! Och framför allt: att Ni får samma "uppvaknande" som jag och tar den chansen.

PEACE.


Intar: softar-position

La mig just och tittade på Harry Potter, som jag typ missat två tredje delar av! Men jag följde pappa och skjutsade hem Jocke för att sen fara förbi Norrfjärden, blev plötsligt sugen på choklad..! Och jag som inte är så mycket för choklad? Haha, nåja. Ska njuta av choklad och massa iskallt vatten ;)


Idag är en sånndär fet-lördag.. Käkar choklad nu och sen ska jag äta popcorn? Huhu. Äh, ibland får man unna sig lite gott när man är trött och bara vill ha mys!


Har just städat

Eftersom att Jocke var här igår-idag och hade sitt rum, så städade jag nyss när han hade farit. Renbäddade, fixa mina grejer och ska snart dammsuga! Älskar nybäddat och nystädat :)






Haha, lol, ser typ stökigt ut på bild ;)


Lördag

Sitter och kollar på "vem kan slå Filip och Fredrik", i brist på annat. Ikväll hade jag egentligen tänkt hitta på något och umgås med vänner. Men det blir troligen en hemmakväll igen, är så grymt trött.. Är jämt trött, ingen aning om varför egentligen? Sover inte precis för lite eller så. Blir rätt tidiga kvällar, så jag ska orka en tidig morgon dagen därpå. Gah, blir knas på tröttheten.. :( Jobbigt ju!!


Blir typ att äta popcorn, kolla "så mycket bättre" och sen sova. Ska faktiskt se 1:ans Harry Potter kl. 17 på 5:an, tror jag det var..? Haha. Vill bara sova! Åh. Ändå somna jag runt 23-23:30 igår och sov till mellan 10:30-11:00 imorse.. Får hälla i mig liter med kaffe för att klara kvällen vaken!





Behöver nytt och fräsht

Usch, vad jag är less bilderna i headern. Och fy, hur jag såg ut.. Helt sliten, seg, blää. Tyvärr har jag inte så mycket nyare foton. Så får vänta tills jag har det - DÅ blir det byte! ;)


Sjukt vad grym!


Jay var helt fantastisk igår, precis som vanligt. Ber fan till Gudarna att han inte hoppar av!!
Längtar varje vecka till fredag - att höra han tolka någon låt på ett awesome sätt!


Frukost


Inget slår juice och kaffe till frukost alltså! :D Btw., Vid denna tid blir det väll "frunch"..?


Just nu!

Ligger och kollar idol. Myser med ljus och kissemisse Mofaza! :)


Kan älska värmen från kamin!




Mjau!


Kyckling på fredag...

Just ätit kyckling och pommes med lillebror! Pappa och Carina var bortbjudna till någon som fyllde år, så då skulle dom käka där, så då fick vi hemköpt kyckling!  Gott ;)




H to the elg... (No elk?)

Äntligen fredag! Sitter på skolan och väntar på bussen som går 15:10 och har gjort det ett tag nu... Slutar egentligen 15:00, men vi hade sista fotolektionen (sen blir det annat tillval) så vi hade inte alls lång lektion. Himla drygt att sitta här när i princip ingen annan är kvar på skolan och de som är kvar har lektion till 15:00.. Bläh. Aja, så är det att bo i skogen. Haha..


Ikväll blir det mest troligt att bara sitta hemma och kolla på "så mycket bättre" (Var visst lördagar.. =( Vad ska  jag då kolla?!) + idol. Helt enkelt bara att ta det lugnt utan smink och i mjukiskläder.. Kanske börjar plugga på sjukdomarna (prov nästa fre) i brist på annat! Lutar faktiskt mot en powernap när jag kommer hem också, för jag är himla trött. Som vanligt.


HAHA, alltså.. Whaaat? Hittade den här bilden på mig och Marre på skolan.
Hade nästan ingen aning om att den existerade. Har iaf aldrig sett den!


Tillslut man bah fuckar ur

Ja, shit asså. Totalt fucked up. Och det enda man kan är att se på....



Video med låt som inte har nåt med det andra att göra. Och inget med mig att göra heller.
Blev bara random för att Igor länka den gode precis just nyss åt mig. Ändå lite smygsoft låt :)


Blandrasmobilen

Justja, har ju en ny mobil. Eller rättare sagt "ny". Min lillasyster sålde jultidningar och valde då en mobil, sen innan hon fick hem den hade hon hunnit få en bättre mobil. Sen har ju min gått sönder för ett bra tag sen. Ååh, vad jag saknar den!! :( Så jag har lånat en kompis mobil hittills. Så då köpte jag denna fantastiskt underliga mobil av Jessica för hela 500kr.... ;)

Den är dock väldigt skum..? Det är en Sony Ericsson, men.. Den har extremt mycket inslag av Nokia!






Mobilen suger och laggade redan första dagen. Den lär troligtvis inte hålla länge..
MEN, en plus är ju förstås att den har rosa knappar och rosa baksida! :D



Tur att jag en gång i tiden haft 2st Nokia, så jag hade kvar lite saker!
Justja, glömde tillägga..
Minneskort: Nokia.



Kanske borde satsa på sammarbete..? Sony Nokia Ericsson ;)


Jobbig dag

Saaaaaatans så dryg dag det har varit idag. Ingen bra dag alls.. Eller inte jättehemskt, men, jobbig. Steg upp typ 05:50 för att hinna dricka kaffe, kolla lite TV [nyhetsmorgon :o] och slippa stressa och göra allt i sista sekund som alltid. Var faktiskt gode skönt! Hann med TVÅ kaffekoppar på morgonen till och med! Brukar som MAX hinna en halv, om ens det.. Sen hann jag även kolla lite nyhetsmorgon, dunka musik, fixa mig i lugn och ro utan stress och även surra lite med pappa och Carina innan dom for på jobbet! Skönt att hinna med lite före skolan.

Ändå skönt att verkligen hinna vakna innan man sätter sig på bussen, som går 07:15.. Gah! Nåja, sen började det med ett prov jag helt hade glömt, fotohistoria [fuck it]. Så fick göra hemprov då jag inte pluggat. Jag och Sofia passade på att göra det under hålet som blev ist för fotolektionen. Duktigt!!

Har bara varit allmänt trött och seg idag. Lite smått PMS dock, haha ;) Men annars så!

När jag kom hem gjorde jag lite skolarbete så nu ska jag bara slappa till max resten av kvällen i min underbara mjukisdress! + Eventuellt börja plugga lite smått inför ett prov om sjukdomar..


Sofia när vi pluggade stenhårt!


Linuz som faktiskt hade hängt med på lektionerna [och pluggat?] klarade av att göra provet och kunde slappa... Dock hade jag FAKTISKT pluggat om jag hade vetat att det var idag! ;)


På lunchen satt jag och Marre och läste med musik. Skönt att chilla mitt på dagen :D


Sista praktikdagen

Ja, idag var det sista dagen på min praktik. Som jag förresten har trivts jättebra på! Jag bjöd barnen på glass och "fröknarna" på fika och kaffe. Hade en bra sista dag, precis som alla mina andra dagar. Måh, kommer typ sakna barnen jätte mycket :( Haha, blir ju så efter 9 veckor.


Anslagstavlan är prydd med söta bilder jag fått under praktiken!
(Häftet i vänstra hörnet fick jag idag)


Kolla så söta, fick ett häfte med teckningar och "hej då-hälsningar" från barn! :)

  
   
  
  
  
  


Tack :D Klicka för större, såklart.


Hm?

     

anonym  [email protected] om Läs hela för att förstå:
hej! tänkte höra vad du tycker om mobbning? tex att göra allt i sin vilja och förstöra för andra?

Svar:
Först trodde jag någon hade i sin blogg frågor ang. det och skulle sprida "reklam" i andras bloggar för att få olika folks synpunkter på ämnet, och bara hade glömt skriva sin blogg och namn.. Men sen såg jag hotmailen.. Så detta är alltså någon som undrar vad JAG tycker om det?

Nåja. Ja.. What to say? Klart jag inte tycker mobbning är bra, men jag har inga egna erfarenheter om det. Har aldrig varit riktigt utsatt på det sättet precis. Det andra "göra allt i sin vilja och förstöra för andra".. Man ska ju såklart göra allt i egen vilja, men jag antar att du menar "göra allt i egen vinning, trots att det kan såra/förstöra för andra?" dvs, bara tänka på sig själv?. Så jag utgår från det.. Ja. Klart jag tycker man ska bry sig om andra! Vilket jag anser att jag brukar göra när det gäller mina vänner. Ibland lite "för" mycket, har det hänt. Att jag låter det bli dåligt för mig och bra för andra, trots att den personen aldrig skulle göra likadant eller så.

Men inte ska jag säga så mycket. Klart jag har förstört för andra endast i syfte för att "jävlas", vara elak och såra den personen. Men då har jag ju oftast haft mina anledningar. Och har jag inte haft det, har jag snabbt kommit på mig själv, hur dumt och omoget det egentligen är. Och frågat mig själv vad jag egentligen tjänar på det. Om jag mår bättre av det? Inte gör jag ju det, förstås. Jag blir inte bättre eller får det bättre, för att jag försöker göra det sämre för andra. OM det är utan vettig anledning!

Fast seriöst, vet inte vad jag ska svara på den frågan. För jag förstår inte riktigt vad syftet var? Ingen säger väll ändå att dom gillar mobbning och att det är "OK" att förstöra för andra för egen vinnings skull..? Trots att vissa kanske tycker det, är det ju ingen som skriver så.

Kändes som att den som skrev kommentaren syftade på något typ. För en sånndär fråga kommer inte anonymt, plötsligt - utan anledning. Specificera nästa gång så jag kan förstå egentliga innebörden :D


Hittade ett band

Ett band som jag tidigare inte känt till. Så för mig är dom nya! Tyckte dom var bra, det jag hört hittills vill säga. Pillar heter dom :D

Länk till spotify!







Andra bra låtar med dom:
- Turn it up
- Fireproof
- Sunday Bloody Sunday cover ;)
Och många fler. Dessa blir att lyssna mer på, helt klart.


Ibland alltså. Fuck bara fuck.

Ibland saknar jag Det enormt. Den lilla turbolensa gemenskapen som redan från början bara går och väntar på att dö ut. Äventyren på resan. Timlånga samtalen. Skratten. Tårarna. Allt man bara delade. Det lilla, egentligen oskyldiga, ytliga. Det behövde inte döljas något. Det fanns inget att dölja. Att något från början som var menat som så litet, kunde växa sig så stort och sedan bara kastas åt sidan så enkelt. Det är för mig en gåta. Men jag har nog svaret trots allt. Det var inte så enkelt.....


End of the story.
Nja, så enkelt är det nog inte. FRED UT.


Kärleken är oändlig

Dead By April - Sonic Syndicate - Skillet - Hinder - Nickelback - 3 Doors Down - Story Of The Year - Thousand Foot Krutch - Jay Smith - H.I.M - Rise Against - Goo Goo Dolls - Linkin Park - Creed - Escape The Fate - Fm Static -Neverstore - Shinedown - Silverstein - Staind - Stone Sour - Three Days Grace - Bullet For My Valentine - Halestorm - Takida - Yellowcard - The Red Jumpsuit Apparatus - Jimmy Eat World - Volbeat - Breaking Benjamin - Disturbed - Korn - Seethet - Evanescence - Linkin Park - Nightwish - Chris Daughtry - Lifehouse - Zebrahead - New Found Glory.

Bara en liten del av allt det goda inom musikens värld. ♥

Lyssnar såklart på hiphop (även svensk), rap, rnb/soul och en massa annat också! Gillar typ allt..

Men rock/metal är nog det jag gillar bäst i helhet. Mest känsla. Bäst texter. Förr var det nog skate/punk av något slag jag hade en tendens till att hamna på mest. Men trots allt.. Så kommer jag alltid tillbaka till rock/metal-stilen på musik Länge leve musiken! Det bästa som någonsin skådats. Död utan.

Så jäkla synd att jag själv är en stor flopp inom musik. Kan varken sjunga, spela något eller ens i närheten av göra nåt inom musik. Hade varit det bästa som kunde hända, typ. Få göra egen musik. Fatta underbart? Nåja, tur jag inte är döv och kan lyssna iaf..
 


musicsaves.jpg music i love it image by clayiloveyou94
(Bild snodd här: http://media.photobucket.com/image/love%20music/clayiloveyou94/musicsaves.jpg)

Music - Inte en enda dag utan!


Någon vid något tillfälle


När vi ändå snackar idol


Låten (Skriven av Andreas Carlsson) som några från idol 2010 har spelat in till Unicef :)

Den är gode fin! All I need is you., Take my hand.


Lyckan att födas med röst




Tack ♥

Jag har faktiskt rätt bra självkänsla och självförtroende i dagsläget. Men när jag får sådana här kommentarer, att folk gillar det jag skriver, att mina åsikter är "bra", så stärker det mig som människa. Trots att jag hade stått kvar vid samma sak, även om jag hade fått massa dålig kritik. Tack så mycket, ni höjer mig mer. Värmer oerhört, trots att det kanske inte är så stora saker :)


:thumbup: :D


Pimp my snusdosa

Kul liv ens då man börjar måla snusdosan med nagellack. Ja, oh ja! :D




Utmanad

Jag har fått en utmaning av Alexandra :)

Fyra tv-program jag ser:
- Idol (Endast för Jay ♥)
- Halv åtta hos mig
- Ensam mamma söker
- Bonde söker fru

Fyra saker jag gjort idag:
- Suttit vid datorn
- Duschat
- Druckit kaffe
- Tvättat

Fyra saker jag längtar efter:
- Att få flyttaaa hemifrån (förhoppningsvis inte så långt borta..)
- Studenten
- Tills jag blir 20
- Körkort + bil

Fyra saker på önskelistan:
- Kamera
- Ny dator (!!!!!!!!)
- Ny mobil
- Att allt ska flyta på bra

Fyra personer jag utmanar:
Carolina Hartman
Marielle Markström
Olivia Rankvist
Nathalie Wiklund

Soft


Musik är aldrig fel :D


Läs hela för att förstå

Okej. Till att börja med. Det här kommer nog bli ett inlägg jag kommer få mycket kritik för. Ett ämne jag inte uttalat mig speciellt mycket om, när det gäller mina egna tankar och åsikter. Men eftersom att jag är en så ärlig och rak person så bryr jag mig inte vad ni tycker. Mina åsikter är mina. Alla har rätt till sina. Ni får tycka precis vad ni vill, det är era åsikter. Ni får ha kommentarer om mina åsikter. Men ni kan aldrig någonsin påstå att dom är fel. Det är åsikter - inte fakta.

Ämnet jag ska ta upp är följande:


Ett ämne som (tyvärr?) nästan rör alla Pitebor. Som de flesta vet är ökningen stor. Anledningen till det tror jag är att det är mer "acceptabelt". Och självklart att det är lättare att få tag i. Finns mängder av droger. Betydligt fler alternativ än förr. Anledningen till att det blivit mer acceptabelt har jag ingen aning om. Det är väll förmodligen för att det är så vanligt.. Det är ju typ mer vanligt att man har testat droger, än att man inte har.

Det tycker jag är dåligt. Att det är mer acceptabelt alltså. För saken är den, att man förstör betydligt mer med droger än vad man egentligen tror. Det är inte bara det kroppsliga. Och det är farligt, det är det. Man blir en helt annan människa. Man lever i en liten bubbla. I den bubblan finns bara droger, de närmaste man drogar med, hur man får tag i pengar, hur man får tag i droger. Vad man ska inhandla nästa gång man ska "softa" osv. De alla flesta meningarna man använder innehåller något med droger. Det är så. Det bara är så.

Det handlar som sagt inte bara om det kroppsliga man förstör. Det kroppsliga är iofs nog mycket. Hår, hud, allt. Man får ett helt annat utséende. Man själv ser sig precis som vanligt i spegeln. Speciellt ögonen blir helt annorlunda. Man ser helt enkelt sliten ut. Sen kommer vi till "insidan". Hjärnan - man använder inte den på samma sätt. Man kan inte koppla sammanhang lika tydligen. Man förstår inte saker på samma sätt som man gjort innan. Hm, nu är frågan - vad pratar jag om för droger? Ingen speciell. Ingen specifik. Allmänt. Man blir även mer obrydd om saker och ting. Man lever för dagen och tänker inte på morgondagen. För stunden blir allt så mycket bättre. Men sen. Efteråt. Då blir det dubbelt så mycket värre än vad allt var innan.

Och dom man umgås, dom man tar droger med..? Hade man umgåtts med dom i annat fall? Ja, kanske. Kanske inte. För egentligen.. Det största man har gemensamt är ju drogerna, eller? Det är ju det man gör när man umgås. Då kanske det känns som att man har massa annat gemensamt också, vilket man kanske har. Men saken är den. Slutar en med droger - blir det oftast att man "splittras". För vad ska man då göra? Titta på när de andra tar droger, eller? Nja, inte precis. Men man kan väll hitta på annat, förutom droger? Men det är klart. Den som slutar kanske inte är "lika rolig" att umgås med. För vad ska man då prata om? Träffas man via droger, är det väll ganska säkert att man slutar umgås när inte drogerna finns med i bilden. Faktiskt synd. För hade man träffats på annat sätt, hade man kanske umgåtts ändå. Lite synd det där, att man isf slutar umgås för at tman slutar med droger. Det är ju liksom drogerna man lägger undan - inte vännerna.

Shit, vet inte hur jag ska förklara.. Det blir iallafall ett helt annat liv. Och det är inte bara just drogerna när man "drogar". Utan runt omkring. Folk kollar snett på en, folk litar inte på en. OK, man ska inte bry sig om vad andra tycker. Men. Man vill väll ändå bli betrodd och litat på? Och faktiskt, det är inte helt utan grunder. För man blir så, man bryr sig inte om man sviker andra på samma sätt som man kanske gör i vanliga fall.

Nä, fyfan. Det här var en dum idé att blogga om. Inte för att jag inte står för det jag säger, men.. För att jag inte vet riktigt hur jag ska uttrycka mig. Blev inte alls som tänkt. Gosch.. Det här är verkligen svårt!.

Slutgiltigt kan jag väll säga att jag tycker inte det är bra att hålla på med droger. Inte alls. Man förstör så mycket. Men det spelar ingen roll hur mycket man påpekar det, för var och en som håller på med detta måste få inse det själv. Annars går det aldrig. Då bryr man sig inte. Då flyter man bara med i det nuvarande. Men tillslut går det inte. Det spårar då. Det gör det. Jag hoppas iaf att varje person tillslut inser att det inte är värt det. Att det finns ett helt annat liv, en annan värld, som är så mycket större än den man lever i. Att det inte bara finns ett "nu", utan faktiskt ett "sen" också.

Och ytterligare en viktig sak att veta: jag "moralpredikar" inte och säger "sluta med droger - ni dör annars. Det är idiotiskt. Så jävla töntigt" osv. Absolut inte. Det är upp till var och en tycker jag. Jag ser inte ner på folk för det. Jag ser personen för hur dom är. Men jag vet att de flesta hade varit en annan människa ifall de inte hade hållt på med droger. Men man vet som sagt inte det själv..

Och ah, det här inlägget blev mer rörigt än upplagt. Som sagt - hade inte tänkt igenom innan jag skrev, utan jag lät bara orden falla dit eftersom. Så det låter kanske knas och "fel". Men jag publicerar det ändå. Har ni frågor, eller är osäkra - får ni väll fråga så kan jag ju svara. Så ni inte missuppfattar något och tror helt fel om mina åsikter. Vill inte bli missförstådd.




En cigg per dag

Tror ni jag klarar det? ;)


dagar kvar som cigarettpaketet ska räcka!


Well.. We'll see. Jag vet att jag klarar det. Lätt.

God morgon

Söndag idag. Känns tärt, verkligen.. Men ändå skönt! För nästa vecka blir det förhoppningsvis några händelser. Sista veckan på praktiken, möte osv. Ska kolla klart reprisen på idol. Jay och Linnea var ju så himla bra tillsammans i duetten - lätt värt att se igen! :D Sen hade jag tänkt ta och blogga om mina åsikter ang. en sak.. som är väldigt mycket i fokus i vår lilla stad just nu.


Min fredag

Igår började jag, Carro och Jonka med att spela Chicago. Självklart vann jag! Haha, nejmen. Jag vann faktiskt ju.. ;) Sen spelade vi lite Wii (mariokart) innan idol som vi sen kollade på. *Yes* att jag fick kolla det för Jonka som inte alls gillar det. Och fuck, vad Jay är awesome! ♥

Sen fortsatte vi nörda Wii och bara surra på. Senare kom Linuz, lillebror, Alle och Sofia också förbi. Några spelade biljard och jag spelade Wii med några. Mycket trevlig, mysig och lugn fredag hade jag!

Idag har jag däremot inte gjort någonting alls. Käkade pizza för ett tag sen och ikväll blir det bara fortsätta att ligga hemma i Sjulsmark och kolla på TV.

Orkar inte lägga in bilder just nu. Känns så trist när kameran suger.


Jay och Linnea var ju jättebra tillsammans! <3 Brukar inte gilla Linnea annars. Igår var hennes uppträdande helgrymt. Och hon är ju bra, men.. Jazzmusik är inte så mycket för mig!


Öjebyn

Är hos mamma nu, i Öjebyn. Sov här i natt eftersom att jag umgicks med folk hos Jonka igår! Är därför jag inte har bloggat heller ;) Så jag får göra det när jag kommer hem till Sjulsmark igen. Har ju precis inte min dator här nu.. Ciao!


Tom på ord

Ibland vill jag bara gråta. Gråta av saknad. Men samtidigt av lättnad. Avund. Svek. Tro. Lust. Oro.
Allt finns på samma spelplan. Let the game begin..
 
<- Bara rader med ord dvs text.

Men det är klart. Ibland vill man ju tillbaka till det som var och bort från det som är.


Payback!

Antar att många sett den här videon? Hade faktiskt inte jag, förens igår. Då visade Robin mig först några videosar när pojken (i videon) mimade till x antal olika random låtar. Jätte lejd (ful/töntig) och helt galet. Han såg rätt retarderad ut, måste jag säga. Sen berättade Robin att pojken tydligen blivit jätte mobbad av det där, att alla hånade han och blabla (man förstår varför när man ser han mima) så fick han jätte många visningar på sina videosar.

Och sen gjorde han en video där han i början mimar, sen i slutet kommer något oväntat ut ur garderoben (kolla videon!!). Då blev det payback-time för pojken. Fick han tyst på rätt många som hånat han.. Ändå grymt ;) Nog för att jag har ingen aning om hela storyn.. 


Olle Waller

Vi skulle tydligen kolla på Olle idag på skolan. Olle Waller från fråga Olle som gick på 5:an förr. Btw, varför slutade det? Det var ganska kul att kolla på ju..! Han skulle visst ha undervisning. Hade jag ingen aning om, förens idag. Tyvärr var det ganska drygt att sitta där i nästan två timmar, i en smockfull och varm samlingssal.. Men ändå lite kul såklart :)

Som ni nog själva förstår (ni.. Som vet vem det är!) pratade han om sex. Lite allmäna saker kring det ämnet, bla lite homosexualitet typ. Väldigt mycket humor inblandat i allt! (Vilket gjorde det värt att lyssna på. Annars hade jag nog inte orkat *ängel*..) Sen svarade han på frågor som folk från skolan hade fått skriva på lappar och lägga i kuvert.




Have a nice day

God morgon!  Började morgonen med att missa tidiga bussen, inte smid. Så nu inväntar jag 8-bussen. Under tiden sitter jag och dunkar musik. Härligt sätt att börja morgonen med :D


BTW, varför blir folk (inte alla) så sura, griniga och torrbollar när det är vinter?.. <- Verkar som att that's the reason TYP. Haha, nejmen.. Verkar vara en sur-period?


The Jerry Springer show

Aldrig sett "The Jerry Springer show" förens idag när Robin visade det.. Visas tydligen på TV400 då och då. Är en "talkshow" som utreder otrohet typ. Fast det enda jag tycker dom gör i det är att slåss och klä av sig.. Haha, vet inte hur många som klädde av sig och slogs. ALLA.

Fett fejkat. Men ändå ganska underhållande ;)




Högklackat VS högtalare

Alltså, säg mig. Hur får man högklackat till högtalare? Inlägget jag skrev igår om att Marre ville ha högklackat någon dag i skolan, berättade jag om för en annan, som det sedan visade sig hade totalt missuppfattat det.. (Internskämt är aldrig roliga för er, men what ever) :D



Likheten mellan högklackat och högtalare.. Och ja, jag överdrev. SÅ kul var det inte men!..


Daniel Adams-Ray

Snörde in lite låtar från Daniel Adams soloalbum "svart, vitt och allt däremellan" imorse innan jag satte mig på bussen! Tyckte faktiskt att dom var bra. Inte bara Gubben i lådan-låten som går :)





Favoriter (har ju som sagt bara lyssnat idag men..) hittills:
Gubben i lådan
Förlåt att jag aldrig sagt förlåt
Lilla lady
Gryningspyromanen




Nördmätarn sprängs snart..

Har inte haft lust att blogga ikväll (vilket är klart märktbart), eftersom att jag har varit helt slut! Jätte trött. Vet inte varför riktigt. Hade bara en trött dag helt enkelt. Nu hade jag tänkt lägga mig och läsa en bok vi ska läsa till skolan (är dock väldigt länge kvar innan den ska vara utläst) som jag inte börjat med, så får väll se vad den går för.

Imorgon är en ny dag, även onsdag, vilket innebär nära till helg! Woho :) Imorgon kommer även Robin (min s.k. "låtsasbror", eller vad man ska kalla det. You know what I mean..) hit till Sjulsmark. Blir trevligt att ha någon att surra sönder öronen på.. Haha nej skoja. (Eller?..). Äh, blir soft iaf! :thumbup:

PUSS!




Handlar, som det står, om en flicka som växer upp med en utvecklingsstörd mamma.


Just nu (mp)

Marielle: Alltså shit, Tina.. Har problem.. Hur ska jag göra?
Jag: Vadå? Med vad? Vad äre nu?..
Marielle: Men.. Seriöst.. Vill ha mina högklackade någon dag.
Jag: Men ha dom då?
Marielle: Men nej, det går inte..
Jag: Ha dom inte då?
Marielle: Men.. Alltså.. Jag vill ju ha dom då..
Jag: Men ha dom då?!?
Marielle: Men seriöst. Det går inte. Hur ska jag göra?!
Jag: ......
Marielle: Hjälp mig då kvinna!
Jag: Varför kan du inte ha dom?
Marielle: Men.. Kan ju inte gå runt som värsta fjortisen ba "hej alla"..

Undra vem fan som är fjortis?! ;)

P.S. Hon har snackat i typ massor och många minuter om hennes jävla skor. Att hennes pojkvän är för kort. Att hon ska dra ut han osv osv osv. Oh, big problems for her..


En dag som alla andra

Dagen på praktiken har gått bra, som vanligt! Är fortfarande himla kul. Synd att det bara är imorgon nästa mån, tis och ons kvar.. :( Ikväll ska jag väll som vanligt bara ta det lugnt. Försökte få med min lillasyster på en promenad nu, men icket.. Och det är inte roligt att gå själv! Gah, blir knas. Vill börja träna och röra på fläsket ist för att bara sitta och mögla dator + TV om kvällarna!

Men det går ju som svårt...


Hittade i en tidning när jag satt och gjorde suduko på lunchen, haha.. Oldie-varning igen!


Kanal 5 - måndagar 22:00

Ska sluta spamma min blogg med lejda(fula/töntiga) videosar och pallra mig till badrummet och tvätta av mig sminket, borsta tänderna och göra kväll helt enkelt. Ska lägga mig och kolla in det missade avsnittet av pensionärerna och även det jag missade i princip hela av idag ;)

God natt!


Okej... En till (a)


FETT GRYM.


Hahaha, irl-garv


Programmet pensionärsjävlar - spikat varje gång det är (ingen aning dag/dagar..?)


Hej, det var gott. Hejdå!




Fläskigt.

Nu inväntar jag något program min lillasyrra tipsa om! Tjoen.


Lugnt liv innebär inte lugn attityd

Kommer bli hemmafru vid 30, pensionär vid 40, död och begraven vid 55 om det fortsätter i den här takten.. Haha, nejmen.. Tycker faktiskt att "halv åtta hos mig" är bra, så är hyffsat nöjd att det börjar om nu igen efter 1-2(?) veckors uppehåll. Ska kika på den nu också!

Och btw, håller på att baka bullar med Carina och min lillasyster nu! Så yeah. Lösa korsord, gilla att städa, läxa under lov, vakna tidigt alla dagar lovet, funderat på att kratta undan löv på ledig tid (dvs lovet..), tycka om att vara ute, baka bullar, gilla halv åtta, hemma fredagar, kort lördagar, what's next?.. Justja! Vet redan vad som är nästa grejj.. Hahah, ni kommer inte tro era öron. Men berättar när det inträffar, då kommer ni märka.. Egentligen fett tragiskt!.. :(

Hmm.. Jävlat precis varenda grej av det där är raka motsatsen till den "egentliga" jag..? Eller nästan allt iaf.. Har väll aldrig gillat att städa, aldrig tänkt tanken att plugga lov (eller överhuvudtaget..), aldrig vaknat tidigt frivilligt ett lov, aldrig tänkt tanken att kratta någonsin. Senare tid har jag aldrig bakat, kollat TV, varit hemma en enda fredag, aldrig tagit det lugnt en lördag (förutom då jag varit bakis!!). Ja, vad ska man säga?! Har gjort en totalvädning.. Dock tror jag inte det håller i sig, men man vet ju aldrig..

Äh wtf!.. Nu blir det paus i bullbaket och halv åtta! (Shit, skriver typ om mat och sånt man äter jämt? Haha, ni måste ju tro jag inte gör annat än att äta här i Sjulsmark typ. Konstigt nog åt jag säkert 2-3 gånger så mycket mer för en månad sen! DÅ kunde vi snacka äta 24/7..)OINTRESSANT.
 


What to say? Normal.




Vinter, ändå härligt!

Imorse trodde jag att jag hade två möten. Det blev inget. Det ena var jag 3 veckor för tidig på! Haha, sinnes.. Och det andra var tydligen inställt. Äh, så kan det gå. Sen for jag till praktiken! Så härligt att träffa alla barn efter lovet. Dom kan ändå konsten att få en på bra humör! Man kan ju inte bli annat än glad av massa små söta barn som kommer och kramar en, eller hur? :D

Och.. Det här trodde jag aldrig att jag skulle säga men.. Är det inte lite härligt med vintern?! Iaf mycket bättre än höst. Blir en friskare och härligare känsla i luften när snön kommit! Var faktiskt riktigt skönt att vara ute med barnen idag och annars brukar jag inte alls gilla det. Sen är det ju ändå rätt mysigt med mörkret och snön överhuvudtaget, måste jag ju säga.. ;)


:)


Helt söt efter en dag på förskola med nån ute-timme! Bästa bilden EVVAH också.



Vilodagen

Har bara blivit mys i soffan framför TV:n ikväll.. Vilat på inför ny vecka med praktik och skola, efter en veckas skönt höstlov! Har kollat lite olika program och även druckit en kopp varm chocklad med grädde och chokladsås. Inte dumt alls.. :D

Nu blir det att se klart en film, sen sova! God natt..


Jessica vispar grädden!


Självklart hade ena muggen en spricka i sig så vi fick byta, haha.. :(


Från det ena till det andra


Dags att knuffa in lite musik här mellan allt!


Klart kung. Klart favorit. Hejja, hejja!


Bra att veta

Jag är varken döv, blind, eller förståndshandikappad. Jag hör allt, jag ser allt, jag vet allt. Jag är inte heller känslolös. Jag kan också bli sårad. Är nog väldigt sårbar till och med..

Vissa saker förstår jag också - tidigare än någon annan. Ett litet sorts sjätte sinne, typ? ;) Jag kan tyda en massa saker via små, egentligen obetydliga meningar. På hur folk skriver, säger, gör saker.. Ibland känner jag också på mig att saker kommer inträffa - innan dom ens har börjat. Har även hänt att jag drömt saker gång på gång som sen hänt. Tyvärr är det i princip aldrig saker jag blir glad över att få veta. Sucks to be me..? Yeah, I know :(

Haha, viktigt att minnas: ta inte allt så seriöst..


Haha... ;)


Kolla Roboten!

God morgon, steg upp för ett litet tag sen. Gud så skönt att INTE vakna bakis!! :D Älskar det. Har hunnit med både morgonkaffe och morgonrök! Nu ska jag till Norrfjärden en snabbis och köpa snuuus, sen följa och kolla på nå vardagsrumssoffor.

Satt och kollade lite på youtube (som vanligt) och hittade denna:


Haha, alltså wtf? Så grym!


Helt jävla sickt

Säger bara shit, omg, lol, ah, oki, jepp, mm, tja. Tell you later dudes! Det här är galet mina vänner. Och ni andra.


Fest blir kortspel

Ikväll hade jag tänkt fara på fest i Norrfjärden (dock nykter) för att bara umgås, surra och sådär. Kan vara trevligt utan alkohol också! Men jag hoppar över festen ikväll och följer istället nu med pappa och Carina till några dom känner för att spela kort, äta tacos och sådär. Blir nog trevligt! :D


- Så ser min lördagskväll ut i googlade bilder ;)


Jonkas traumatiska upplevelse

När Anton Jonsson tappar en full spritflaska...



1) Chockfasen: Det varar från ett kort ögonblick till några dygn. Vissa kan under chockfasen te sig starkt avvikande: skrika, riva sina kläder, säga om en mening gång på gång. Det är heller inte sällsynt att en drabbade ligger tyst och orörlig, helt paralyserad.
(I Jonkas fall blev det skrik som övergick till mållöshet..)

2) Reaktionsfasen: Reaktions fasen kan sägas börja då den drabbade tvingas att öppna ögonen för det skedda, efter att tidigare ha försökt blunda och komma ifrån det. Här inträffar nu en häftig omställning. Individen klagar över hur absurt och orättvist det är att detta skulle drabba just mig.
(Jonka började inse att flaskan faktiskt var trasig och att spriten aldrig kommer tillbaka. Under denna tid hade han det väldigt jobbigt och frågade sig hela tiden "varför" det hände just honom..)

3) Bearbetningsfasen: Den pågår under kanske ett halvt eller ett år efter traumat. Under denna fas börjar individen åter igen vända sig mot framtiden i stället för att som tidigare ha varit totalt ockuperad av traumat och det förgångna.
(Jonka försökte allt han kunde att förstå att flaskan inte kommer tillbaka. Att han måste gå vidare på egen hand. Men det gick inte.. Han kunde bara inte förstå hur han skulle kunna leva ensam utan spriten..)

4) Nyorienteringsfasen: Under denna sista fas, som givetvis inte har någon avslutning, lever individen med det förgångna som ett ärr som alltid kommer att finnas men som inte behöver hindra livskontakten. Nya intressen har ersatt de förlorade.
(Jonka kom aldrig hit.. Han blev aldrig sig själv igen. Han lever nu ett mörker och ser inget hopp eller ljus för framtiden. Han klarar inte av att leva med att veta att det var han själv som gjorde att han förlorade något han hade väldigt kärt..)


Laserturken is back

And this time with a song!!


Btw, om han ska döda alla med samma efternamn som lasermannen..
Ja, herrejävlar. Fett med massmord.. Ingen som vet vad lasermannen heter i efternamn? ;)


En hemmafredag

Btw.. Blev inte att umgås med Linuz idag, för jag var tvungen att fara in till stan och göra ett ärende. Så jag gick till Jonka sen och spöade han lite i Wii.. ;) Eller OK, han spöade mig i MarioKart och tennis, MEN jag ägde faktiskt i bowling en gång och i boxning! Inte illa för att vara första gången.

Sen har jag varit och ätit middag borta idag och nu sitter jag bara hemma med pappa och Carina och kollar på idol. Min favorit är ju då Jay! :D ♥ Vilket ni säkert förstår om ni vet vad jag gillar för typ av musik (gillar ju typ all möjlig musik, men.. Den musik jag gillar bäst!)

Shit pommes,
what's going on?! Har börjat festa betydligt mindre och börjat ta det mer lugnt överhuvudtaget. Börjat med andra sysslor än ett häktiskt partyliv 24/7.. Äh, kan ju också vara bra och himla nyttigt det :thumbup: Eller slutar jag som torr hemmasittare på heltid?..




Fredagsgott finns också ikväll :)


Tur jag inte är ensam

..Om min åsikt!


Lite smått ointressant


Titta, det har snöat inatt! :o



Man ser inte så bra, men var tänkt att visa att jag hade vit och rosa ögonskugga. Dunno why!



Bus med lillasyster :D



Haha, lol. Att hon ens orkade ha mig på axlarna är för mig en gåta. Typ pippi..


Sjuka sexuella "filier"..

1) Makrofili: Man har en dragning till stora människor, jättar. Stora och långa människor.

2) Mikrofili: Motsatsen till makrofili. Detta innebär att man dras kill små människor, dvärgar.




3) Plushofili: Det innebär att man alltså har en sexuell dragning till gossedjur.




4) Hybristofili: Innebär att man har en sexuell dragning till människor som är kriminella.


5) Agalmatofili: Innebär att man tänder på dockor, till exempel utställningsdockor, statyer eller liknande avbildningar av nakna människokroppar.




6) Kleptofili: Innebär att man blir sexuellt påtänd av att stjäla saker.


7) Zoofili. Avböjelsen innebär att man har behov av sexuellt umgänge med djur, ofta med djur eller sällskapsdjur. Zoofili innebär inte bara sexuella relationer med djuret, utan att man även har känslor för djuret.

 


8) Dendrofili: Innebär att han mar en sensuell/sexuell attraktion till träd.




9) Emetofili: Innebär att man blir sexuellt upphetsad av kräkningar.


10) Koprofili: Innebär att man har en tvångsmässig attraktion till avföring.


11) Nekrofili: Innebär att man har en sexuell attraktion till döda människokroppar.



Och nej. Det är inte jag som skrivit texten under bilderna och alla de olika sakerna om "filierna" har jag kopierat, förstås. Så fråga inte ens, för inte fan är jag expert inom dessa områden ;) Men håll med om att det finns sjuka jävlar?! (De som tänder på de olika sakerna)


Riktigt onödigt vetande!!



...att under 1500-talet var jojon ett vapen på Filipinerna?



...att i Kalifornien krävs jaktlicens för att ladda en råttfälla?




...att just nu är ca 0,7% av världens befolkning berusad?



...att 35% av svenskarna har haft sex i en park?




Allvarligt. Riktigt onödigt och ointressant vetande. Vet inte varför jag la in det här, var inte ens något som var kul.. Måste hitta en annan sida där det faktiskt finns åtminstonde lite roliga saker man får veta!


Det får bli mitt uppdrag tills nångång.. ;)

(Den tråkiga informationen tagen från: http://www.visstedu.nu/)


PS! Om något ens var lite bra så var det om råttfällan. Alltså WTF? Tja, råttjakt i perioder eller?


Just nu-inlägg

Har precis käkat bullar och mjölk med min lillasyster, mums! Nu ska jag bege mig mot Jonka eller Linuz och umgås tills jag ska hem, dvs 16:00. Fred ut gott folk ;)


Confused?



Lovar att han egentligen satt såhär (och inte alls fattade):


Gilla dirr!



Ett internskämt, så ni fattar säkert inte det roliga.. Men tycker ändå att ni kan gå in på facebook och trycka på gilla, bara för att det är faktiskt ganska awesome för oss som fattar! :D


(Och om det inte funkar -> KLICKA HÄR)


Upp kl 6:30 imorrn..

Ska nämligen in med senaste bussen till stan, och den går kl 8:00. Haha, ja, så är det att bo här ute i skogen! Är glad att det ens går bussar dock.. :D

Så nu hade jag iaf tänkt lägga undan datorn och kolla TV innan jag ska sova. God natt!




Gammal, men bra!



Hittade äntligen igen vad en låt jag sökt hette. Började tänka på den för någon dag sen :)


Så soft.


Spotrape?

Jonka har rapat min spotifylista - IGEN. Han har jämt, för andra gången lagt in massa skitmusik, typ klassiskt och sånt, såfort jag är vände bort ögonen och var inloggad på min.. Gah!


Haha, ändå en kul grejj att göra. För man märker inte direkt vad fan man sitter och lyssnar på.


Typ min humor...


Haha nä, skoja. Såhär ser dålig humor ut.. :o


Ingen framtid som bilförare

Jag, Jonka och Carro spelade Wii - MarioKart. Sög dock stenhårt i det, men fasiken att det var kul. Jag gillar ju som TV-spel och sådana grejjer! Synd bara att vi började spela sent, så hann inte bli så många race innan jag skulle hem. Och man blir ju som ganska fast snabbt i det, så ah, det var typ ganska surt att dra! :( Får väll nöta Crash Bandikot här hemma ikv då!!


Vill ha, vill ha, vill ha! :D Fuck you Jonka som gjorde mig kär i spelet...


Hittade en awesome bild ;-)

Sitter hos Jonka i Öjebyn nu med han och Carro. Surrar, lyssnar musik och har även spelat lite kort! Ska hem till Sjulsmark om typ en timme iaf. Så blir väll bara chill resten av kvällen hemma då. Känns iaf bra att ha gjort något idag och framförallt - att ha träffat folk! :D




Hittade en mycket söt favorit i repris bild på Antons dator.. ;)
För er som inte vet så var det här en gång när jag, Jonka och Jonte satt hemma och Jonte och tog några öl (väldigt många, till 9 på morgonen). Bilden är tagen på morgonen efter! Vaknade av att se dom sådär. Sen drog jag upp rullgardinerna och öppnade fönstrena för att ta in kyla och väcka upp pojkarna, haha. Vi hade faktiskt jätte kul den gången och man kan väll säga att det var här efter jag och Jonka började umgås!

November 09




Den 9:e.
Jag skrev ett totalt känslokallt inlägg om att jag och Pontus hade gjort slut. Skrev att allt var lugnt, att vi var vänner och så. Då trodde jag att jag gjorde rätt val, trots att jag inte alls hade tänkt igenom det.

Den 11:e
Började träffa en (urstäkta ordvalet) idiot till kille. Vilket jag idag kan anse vara ett av mina livs största misstag, när jag inte ens egentligen överhuvudtaget hade känslor för honom. Förstår nu idag inte alls hur jag ens kunde få för mig att jag skulle ens börja kunna tycka om honom. Vi är totalt olika och han gav mig inget bra, utan enbart bråk, elakheter och tjaffs. Ah, men ibland gör man misstag. Lyckligt nog insåg jag det snabbt och öppnade ögonen för min dumma blindhet!
 (Försökte jag inbilla mig själv)

Hela månden.
Festade väldigt mycket i November! Blev nog minst 1-2 gånger i veckan.


Den 15:e.
Jag började sakna Pontus otroligt mycket och började inse mitt misstag.

Hela månaden.
Umgicks en hel del med Marcus. Och även med en tjej (Ja, alla vet. Jossan) - som jag tyvärr tog riktigt mycket miste på. Jag trodde hon var min vän, men så var verkligen inte fallet. Vilket jag tragiskt nog inte såg direkt. Men den här månaden hade jag ingen aning om det. 


Den 30:e.
 Mina sömnproblem började. Allt nattfunderande osv.

I helhet tyckte jag väll då att livet var helt okej, men vissa dagar botten. Det hände mycket för mig den här månaden. Både runt omkring mig och med mig själv som person.


Nostalgitripp i serievärlden

Någon mer än jag som älskar gamla svenska TV-serier? Här kommer några av de svenska dramaserierna som jag slaviskt har följt genom mina år.. :D


Titta på introt här.


Intro.


Intro.

Sen förstås Nya Tider och Rederiet också. Undra förresten varför det knappt finns sådana svenska TV-serier längre? Är ju bara datingprogram som "bonde söker fru", "ensam mamma söker", "frusna män söker kärlek" och allt annat som nu funnits.. Jo, vi hade ju förstås Andra Avenyn! Men inte finns det heller kvar.. Saknar svenska dramaserier! :(


Mot bojjn!

Far in till Öjebyn nu. Försov mig och missade bussen.. Lyckat! Nja. Tur jag har skjuts nu. Ska umgås med Jonka iaf, resten vet jag inte :D



Lejdunge =)


Ny kategori

Nu finns det i mitt arkiv inlägg sen snart ett år tillbaka (har haft bloggen längre, men tyvärr renstat..) så då tänkte jag gå tillbaka i början av varje månad och titta vad som hände mig för ett år sen den månaden! Mest för min egen skull, kul att kolla igenom och sådär.

Så då plockar jag kanske ut bilder, kanske printar inlägg och visar ungefär på vilket sätt jag skrev i min blogg då. Mitt skrivsätt har ju som varierat en hel del, beroende på hur jag mått, vad som hänt i mitt liv i olika perioder osv.

Hade tänkt göra det 1-3 delar ungefär. Beror på hur mycket jag bloggade den månaden, vad som hände och sådär. Kan ibland bli en del och ibland tre. Ni ser ju :D

Men alla bilder som finns med i "minnesinläggen" är tagna från mitt bloggarkiv under den månden, ingenting annat. Kommer också länka ifall det är någon specifikt inlägg jag skriver om.

Börjar iaf imorgon att kolla igenom november 2009!


Jag har bett till Gud

Var inne på bloglovin och så fanns den här reklamen. Så why not? Skrev en fin liten bön till Han där uppe i hopp om att få min lyckönskning uppfylld :)

 
                                                     ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓


Vänder*

(Och ja, en barnbön funkar för mig med. Och nej, jag kan inte resten av den. Någonting med "lyckan kommer, lycka går?" Sen nåt med består, va?)



Samtidigt någon helt annan annanstans..


Hur man böjer nörd

Nörd - Nördigare - Tina. Så böjer man ordet nörd tror jag nästan. Jag har suttit och löst korsord ikväll.. Japp, en liten hemlis. Jag tycker faktiskt att det är kul och det har jag alltid tyckt, sen jag var liten. Och som jag skrev tidigare så har jag varit galet rastlös idag och försökt fördriva tiden på alla möjliga sätt.

Har för någon dag sen hittat igen en korsordsbok sen jag var yngre, så det satt fint idag!




"Korsord för dig över tio".. Vissa är faktiskt lite svårare.. ;)


Till Jessica

jessica om Dagens outfit:
mina kläder dock

Svar: Haha, jo. Jag var inte seriös - det var ju bara ett skämt det jag skrev. Knasboll :D

Kan slå vad att det säkert fanns någon annan som inte såg ironin heller! Ni suger :(
Fast inte Jessica. För hon är bara 11 år OCH min lillasyster, så hon äger ju förstås.


Turk lackar om laserman

Turkar i all ära börjar bli ganska kända över youtube. Det här är ju inte precis första :D


ORGINAL.



REMIX.

(Syns inte båda videosarna så klicka → här ← för att "uppdatera")


Dagens outfit

Tjatja bloggen! Nu kommer det bästa på hela dagen - outfiten. Har precis fått hem alla mina nya kläder som jag beställde. Dom är så otroligt läckra! Helt underbara. Tror jag har hittat mitt livs kärlek. Dööör inombords av kärleksöverdos alltså!! ♥ :love:


Färg "jacka": Turkos
Färg understa tröja: Gul
Färg linne över tröja: Cerise
Färg bälte: Vitt
Färg shorts: Gröna
Färg leggings: Svarta
Färg armband: Turkos, rosa osv.
Färg halsband: Ljusrosa och ljuslila
Färg hårsnodd: Olika färger


Sen så piffade jag till det med
lila strumpor och svarta benvärmare.

Nu till dagens sminkning!

OBS! Har målat på för att ni ska se ungefär vilka färger, när mobilkameran är så dålig.


Rouge: Mellanrosa
Läppstift: Illrött
Ögonskugga: Turkos (med lite rosa på kanterna)
Hår (syns på övre bilder): Våfflat -> Uppsatt i hög sidosvans med stor hårsnodd.

En sånnhär supermodern och snygg outfit fixar ni enkelt. Det enda ni behöver göra är att ta på er så många klädesplagg som möjligt i färgglada färger (helst olika färger på alla plaggen).

En oskriven regel är dock att ENDAST en "tråkig" färg är tillåtet
 (i mitt fall var det svart).

Håret kan ni bara sätta upp i en enkelt snodd. Snyggast blir det om ni total-våfflar det innan! Till accesoarer är det bara att fylla på med smycken (helst av plast..) i olika färger! Och kom ihåg: kan aldrig bli för många färger - ju fler, desto bättre!

Lycka till :D :thumbup:


God morgon...

Ligger(sitter) fortfarande i sängen och har inte stigit upp, trots att jag vaknade typ halv 10. Eller jag har ju förstås varit upp och tagit en rök osv. Men jag har inte ens druckit kaffe! Har ingen aning om vad jag ska hitta på idag heller. Antagligen ingenting. Är liksom ingen hemma här så jag kan inte precis ta mig någonstans härifrån skogen, haha..

Jaja, har ju gått bra hittills. Vet inte varför det kändes så himla drygt och jobbigt idag då? Är säkert för att jag är ensam hemma och inte ens ska iväg en liten sväng idag.

Mmh, that's life. Nu ska jag ta ansiktsmask, klä på mig nå softa mjukiskläder och sen ta mig nå kaffe innan jag gör mig "klar" inför resten av dagen!


Vad säger glaset ens?




Jonka inne på Willys

Förra veckan!


Tråkigt inlägg

En sak jag måste lära mig att hantera bättre är att inte vilja ha allt som alla andra har hela tiden, utan att tänka mer på det jag har istället för vad jag inte har.

Blir ibland bara irriterad när jag läser alla stora bloggar (även andra små bloggar) och hur bra dom har det och allt dom får och har tillgång till. Men jag vet att dom inte egentligen har det så mycket bättre än andra. Eller jo, kanske i pengar, kontakter och andra sådana tillgångar. Men när det gäller vänner, familj osv har dom det inte bättre än någon annan i helhet (klart det är otroligt olika för folk när det gäller sånt. Vissar har tur, andra har otur. Vissa har styrt själv, andra inte.)

Jag kan inte få andras pengar. Jag kan inte få andras vänner. Jag kan inte få andras familj. Inte andras smarthet. Inte andras talanger. Ingenting. Jag kan bara utveckla mig själv inom de olika områdena och försöka vara nöjd att jag faktiskt har dom här sakerna och en del saker har jag betydligt bättre än vad många andra har.. ;)

Haha äh, WTF. Nu ska jag sluta leka moral-kärring, gnäll-emo eller avundsjuk-fjortis! För det är typ så det låter, fast det är inte så. Och det här är andra inlägget idag som innehåller sånt här snack.

Jag mår absolut inte dåligt eller nåt i det stora hela, jag har det bra, mår bra och är glad för det mesta. Mitt liv har bara blivit bättre och bättre den senaste månaden, så det är inte det jag säger eller menar. Så missförstå mig inte är ni söta.

Nä, seriously. Nu orkar jag inte leka smart längre. Nu ska jag dricka upp kaffekoppen och käka en vaniljmunk. Och på det ta en rök! Ska sluta dilla om massa "deeptalk"-shit för idag. Promise! :love:

Btw, har haft en bra dag :D


Tja, jag leker nyttig:


..Vilket jag inte brukar göra alls!


..If you know what I mean? ;)


Pluggh3zt

Seriöst. Jag har pluggat nu nyss OCH DET ÄR LOV. Det är sant! Har skrivit om epilepsi till en redovisning. Totalt ointressant arbete, tyvärr. Känner mig riktigt duktig och nördig..


Paintskills.... Fast ne.

Haha, satt och kollade igenom gamla arkivet och hittade nå bilder jag ritat i paint. Nog måste jag ha haft lite att göra. Men ändå kul att se nu vilket humör jag varit på ;)


Emohater?..




Less på städa/tvätta? Haha wtf?



Vadå anti?



..Och raka motsatsen? Hah, naw..


Finns det roligare än nagellack?


Vadå smygreklamn för depend? Haha.. ;)


Hade lite att göra



Och nej, jag taffsar inte på mig själv, hehehe :D


Tar en tidig kväll

Är helt slut, då jag varit vaken sen 6 imorse! Så nu blir det att lägga mig och bara mysa på och kolla nån Wallanderfilm som vi tydligen hade hemma. God natt :D


Deeptalk

Avundsjuka är grundat på att man inte är nöjd med sig själv.
Man saknar något och ser att andra har det. Självklart blir man avundsjuk, varelse det gäller pengar, vänner, familj, smarthet osv. Det får man bli, det är bara mänskligt. Men man får inte det någon annan har nå mer genom att vända sig emot den/dom person/erna. T ex via skitsnack.

Svartsjuka är grundat på att man inte är nöjd med sig själv.
Man känner sig kanske inte tillräckligt bra och tror att ens pojk/flickvän ska välja någon annan som är "bättre". Men gör den personen man har ett förhållande med det, är den ju inte så mycket att ha som man tror. För vem vill vara tillsammans med någon som väljer en annan före?

Aggressivitet i allt är grundat på att man är osäker och har dålig självkänsla.
Öka självkänslan/själförtroendet och ögonen öppnas och inser att avreagera sig på andra inte alls får en att må bättre. Småtjaffs utan egentlig anledning är bara ett tecken på att man egentligen döljer mycket svagheter och brister.

Det hjälper inte att försöka ta ner andra människor, man blir inte en större eller bättre människa själv av det. Tvärtom. Man blir bara ännu lägre och visar sin svaghet väldigt tydligt.

Bara något att tänka på, kanskeee, ibland :)



Utan frågor kommer inte svar

Fick en fråga för ett tag sen om jag skulle ha nån frågestund nångång på min blogg. Och nä, inte nu vad jag vet iaf. Förväntar mig att ifall ni undrar nå så frågar ni mig personligen, eller så är det bara att slänga in en kommentar i vilken inlägg som helst, när som helst. Så svarar jag väll i min blogg om inte du/ni skriver en egen blogg jag kan svara i,.

Som de flesta vet så är jag en väldigt öppen person (men nu har jag börjat vara lite diskretare med det i min blogg!), så jag svarar nog på det mesta som jag anser är värt att svara på.

Eller ALLT i brist på annat (a)



Lite shopping

Blev iaf lite hittat idag när jag gick runt på stan med Jessica! :) Och jag vet, bilderna är knappt värda att ha, men bättre än inget iaf, trots att det ser förjävligt ut.. (Vill, måste, köpa, kamera!!) Heh.


Tunika, Gina Tricot 100:-


Cubus, 149:-


Cubus, 74:-


H&M

Sen så köpte jag en foundation också. Intressant att veta, eller så inte! Puss på det..


Söndagsmys

Igår satt jag och min lillasyster och kollade på film med ljus och godis. Mysigt värre! :D




Jessica =) <3


"It only hurts sometimes"

Vaken redan och det första dagen på lovet.. Jaja, så går det. Ska in till stan på ett möte, sen gå på stan med lillasyster. Får väll se ifall vi hittar nåt! :) Nu ska jag ta kaffe och en morgonrök igen.

Puss.


RSS 2.0